телефон Містер Мані 0(800)750-395

Мікрокредит. Як не платити МФО

kak-ne-platit-mfo

Сьогодні піднімемо досить поширене запитання, яке задають собі позичальники, що набрались мікрокредитів в МФО понад норму.

Онлайн мікрокредит на карту - це самі відкриті кредити, оскільки позичальник в момент отримання такого займу чітко бачить не просто процентну ставку, а точну суму коштів, які необхідно оплатити в кінці терміну.

Іноді буває, що позичальник не в змозі оплатити мікрозайм вчасно. Тоді включається підвищена процентна ставка і замість того, щоб вирішувати індивідуально питання оплати з кредитною компанією, позичальник отримує нові займи в інших макрофінансових компаніях. Причому нових кредитів більше і сума їх більша. В цей момент ми забуваємо, що єдина ціль мікрокредиту – це вирішення короткострокової потреби в коштах. Саме тому мікрокредити і видаються на термін до 30 днів, а не на рік. І сума мікрокредиту повинна бути незначною.

Компанія Mister Money принципово не видає мікрокредити на суму більше 1 мінімальної заробітної плати. Також, наша компанія намагається не видавати кредити, якщо в позичальника і без того відкрито багато мікрокредитів в інших компаніях.

Тим не менше бувають випадки, коли позичальник все ж потрапляє в кредитну залежність. Він вже не може зупинитись, отримуючи нові і нові кредити, збільшуючи загальну кредитну заборгованість. Залізши по вуха в борги і зрозумівши, що справитись з платіжною проблемою самостійно не вдасться, позичальника знаходять посередники-шахраї, які розповідають як не платити МФО. Позичальник, по рекомендаціях горе-посередників перестає платити за своїми забовязаннями. Зовсім скоро заборгованість переходить в статус простроченої, на яку нараховується зовсім інша процентна ставка. Через деякий час позичальник починає розуміти, що його проблема лише поглибилась. Кредитна заборгованість зросла, вирішити питання через посередників не вдалось, а кредитні компанії замість пропозиції програм реструктуризації подали позови до суду.

Що ж найчастіше пропонують горе-посередники : видалимо з бази МФО, юристи визнають видачу кредиту незаконною і борг спишуть, напишемо лист в контролюючі органи.

Всі ці пропозиції абсолютно безглузді і безпідставні. А особливо, якщо позичальнику необхідно оплатити послуги посередників до вирішення проблеми. Часто шахраї просять невеликий завдаток до початку правової допомоги і процент від списаної заборгованості після. В 100% випадків все закінчується завдатком.

Щодо самих пропозицій. Видалити з бази МФО не можливо не тільки без участі МФО, а й з допомогою працівників МФО. Оскільки всі кредитні справи обліковуються і їх облік контролюється, аналогічно як в банківських установах. Визнати договір недійсним неможливо листами, а лише через суд і навіть в такому випадку, згідно ЦКУ повернути суму кредиту необхідно. Щодо контролюючих органів, то до них можна писати, якщо є явні порушення з боку кредитних установ. В інших випадках, контролюючий орган лише попросить виконати норми закону.

Які ж правильні кроки, якщо все ж ви потрапили в кредитну залежність. Зв’яжіться напряму з МФО. Більшість компаній, проаналізувавши ситуацію, запропонують варіанти вирішення. Це єдиний вірний варіант вирішення питання.

Кредит онлайн без відмовЯк отримати онлайн кредит. Кредитний скорингКредит онлайн без дзвінківКоротка анкетаМікрокредит. Як не платити МФОКредит в мікрофінансовій компанії чи банківськийЕлектронний підпис простими словамиЧому клієнти обирають Mister MoneyШвидкий кредитКредитна історіяЗайм грошей до зарплатиРеструктуризація кредитуКарантин і кредитВидаємо кредити навіть в карантинВи ФОП ? А допомогу в період карантину отримуєте ?Зміни в кредитуванні 2021Містер Мані провів інтеграцію з id.gov.uaКомпанія Містер Мані вступила в ВАФККомпанія Містер Мані інтегрувалась з BankID НБУАктуальні кіберзагрози у сфері мікрокредитуванняКредит онлайн під 0Світло в домі під час відключень.Коли МФО, а коли банк?Зберігаємо гроші в крипті