телефон Містер Мані 0(800)750-395

Як отримати онлайн кредит. Кредитний скоринг

credit-scoring

Часто позичальники запитуючи чому їм відмовлено в отриманні онлайн кредиту. Іноді такі запитання виникають і у позичальників, які справно оплачували свої займи і несподівано отримали відмову. Ми коротко розповісти про систему прийняття рішень при видачі онлайн займів.

Звісно система прийняття рішення різна в кожній фінансовій компанії, тому не отримавши кредит в одній компанії можна пробувати отримувати в іншій, але 70-80% правил співпадають.

Отже,

На першому етапі оцінки, всі компанії використовують перевірку по правилах логіки. Серед них вік позичальника, співвідношення доходів до видатків, регіон проживання і інші подібні.

На другому етапі відбуваються перевірки по так званих fraud-параметрах. Компанії перевіряють позичальника по різних базах і правилах з метою виявлення шахрайства. Тобто коли кредит намагається отримати людина не на своє імя. На даному етапі перевіряється відповідність ідентифікаційного коду віку, статі, паспорту, прізвищу, відбувається верифікація телефону, за допомогою підтвердження смс, банківської карти.

На останньому кроці, дані позичальника проходять скоринг перевірку. Скоринг – це система, яка в залежності від попереднього досвіду компанії в видачі онлайн кредитів дозволяє відраджувати позичальника, присвоївши йому рейтинг надійності. В скорингових моделях використовуються і дані бюро кредитних історій, куди інші компанії передають інформацію про їх історію взаємодії з позичальником.

Саме через третій етап іноді компанії відмовляють своїм позичальникам, навіть якщо в даній компанії прострочок по кредиту не було.

Запитувати працівника компанії в чому причина відмови безглуздо. В більшості випадків співробітник не знає чому відмовлено позичальнику, так як всі перевірки відбуваються автоматично.

Як збільшити шанси на отримання кредиту?

Позичальник не може і не повинен знати алгоритм прийняття рішення. Більш того, алгоритм настілки складний, що навіть той, хто його створив не може однозначно оцінити заявку. Те, що може і повинен зробити позичальник – чесно заповнити анкету, не приховуючи ніяких параметрів. Іноді параметри, які видаються негативним для позичальника і які він намагається приховати, можуть виявитись позитивним для системи прийняття рішення. А от якщо система розпізнає недостовірні дані при заповненні анкети, то скоріш за все, рішення про видачу буде негативним, а позичальника може бути дадано до чорного списку.

Кредит онлайн без відмовЯк отримати онлайн кредит. Кредитний скорингКредит онлайн без дзвінківКоротка анкетаМікрокредит. Як не платити МФОКредит в мікрофінансовій компанії чи банківськийЕлектронний підпис простими словамиЧому клієнти обирають Mister MoneyШвидкий кредитКредитна історіяЗайм грошей до зарплатиРеструктуризація кредитуКарантин і кредитВидаємо кредити навіть в карантинВи ФОП ? А допомогу в період карантину отримуєте ?Зміни в кредитуванні 2021Містер Мані провів інтеграцію з id.gov.uaКомпанія Містер Мані вступила в ВАФККомпанія Містер Мані інтегрувалась з BankID НБУАктуальні кіберзагрози у сфері мікрокредитуванняКредит онлайн під 0Світло в домі під час відключень.Коли МФО, а коли банк?Зберігаємо гроші в крипті